0%
Waarschuwing: JavaScript is uitgeschakeld in uw browser. Hierdoor kunt u mogelijk niet alle vragen in deze enquête beantwoorden. Controleer de instellingen van uw browser.

Prevalentie en ziektelast van minder gekende symptomen bij personen met chronische artrose-gerelateerde kniepijn: een online survey in Vlaanderen

Welkom!

Hartelijk dank voor Uw interesse in onze bevraging. Deze studie gaat uit van de Vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent.

Deze survey beoogt een beter beeld te krijgen van de aanwezigheid, en ernst, van minder bevraagde klachten (vb vermoeidheid, slaapkwaliteit, aanwezigheid van andere medische aandoeningen, aard van pijnklachten etc.) bij personen met chronische atrose-gerelateerde pijn ter hoogte van de knieën. Het doet er niet toe of U zulke klachten heeft of niet. We zijn simpelweg geïnteresseerd in de mate waarin de klachten voorkomen of niet.

Dit is een bevraging, géén test, dus het is belangrijk dat U de vragen eerlijk beantwoordt.  Op deze manier kunnen wij waarheidsgetrouwe informatie bekomen die kan helpen om onze kennis, en de informatie die we andere patiënten kunnen verstrekken in de toekomst, te verbeteren. Het is ook belangrijk dat U de bevraging zelf invult en niemand anders dat voor U doet of de vragen voor U voorleest.

Het invullen van de survey neemt ongeveer 30 minuten in beslag en bestaat uit vier delen:

(i) Welkomstpagina met studie informatie (U bent nu hier);
(ii) Screeningsvragen om Uw geschiktheid voor de survey objectief te bepalen;
(iii) Survey (indien U voldoet aan de criteria voor deelname);
(iv) Slotpagina waar U ons kan meedelen of U graag een samenvatting van de resultaten wenst, op de hoogte wenst te worden gehouden van nieuwe studies binnen ons centrum, of wenst in beschouwing genomen te worden voor de uitreiking van een IPad mini onder de respondenten (als compensatie voor het volledig invullen van de survey). In dit geval zal U worden gevraagd Uw contactgegevens in te vullen.

De survey bestaat uit verschillende onderdelen die peilen naar informatie over U en Uw knieklachten alsook een combinatie van gestandaardiseerde vragenlijsten om Uw klachten meer gedetailleerd onder beschouwing te nemen. Het is dus mogelijk dat gelijkaardige aspecten in meerdere onderdelen wordt bevraagd, echter vanuit een andere invalshoek. Indien U graag meer informatie over deze bevraging wenst te bekomen kan U het Informatieformulier voor Vrijwilligers hier vinden.  Uw deelname is volledig vrijwillig.

Indien U nog bijkomende vragen heeft vooraleer U de bevraging wilt aanvatten, aarzel dan niet ons te contacteren via Ans.VanGinckel@UGent.be.
 

Het onderzoeksteam bestaat uit:

- dr Ans Van Ginckel, kinesitherapeut en postdoctoraal onderzoeker aan de Vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie

- dr Jessica Van Oosterwijck, kinesitherapeut en postdoctoraal onderzoeker aan de Vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie

- Prof dr Patrick Calders, inspanningsfysioloog en professor aan de Vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie
 

Gelieve “Volgende” te klikken onderaan deze pagina, indien U aan de survey wenst deel te nemen.


*Vereist

Er zijn 91 vragen in deze enquête.